امنيت اجتماعي زنان
امنيت در مفهوم عيني آن اندازهگيري فقدان تهديد عليه ارزشها است و در مفهوم ذهني آن فقدان احساس ترس از اينكه چنين ارزشهايي مورد حمله قرار خواهد گرفت، امنيت اجتماعي توانايي جامعه در دفاع از خصوصيات و ويژگيهاي اساسي خود در برابر تغييرات و تهديدات واقعي و احتمالي است.
امنيت اجتماعي زماني مطرح ميشود كه جوامع احساس ميكنند هويتشان در خطر است. امنيت اجتماعي با مفهوم تامين اجتماعي ( Social security ) متفاوت و متمايز است. معمولا تامين اجتماعي با رفاه، بيكاري، بهداشت و درمان بيشتر مرتبط است، در حالي كه امنيت اجتماعي به تهديد، هراس و هويت مربوط است.
اين مفهوم يكي از شاخصههاي كيفي زندگي در شهرهاست و آسيبهاي اجتماعي از مهمترين پيامدهاي مختلف امنيت بهشمار ميروند. در اين ميان فضاهاي شهري از جمله مولفههايي هستند كه نابهنجاريهاي اجتماعي در بستر آنها به وقوع ميپيوندند. در نتيجه با تاكيد بر مسائل زنان شايد بتوان گفت شهرها آينه تمامنماي تبعيض عليه زنان بهشمار ميروند. در
بررسی موانع اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی در اشتغال زنان تحصیل کرده
چکیده:
هدف از این مقاله برسی چگونگی تاثیر عوامل فرهنگی، اجتماعی،اقتصادی بر عدم اشتغال از دیدگاه دانشجویان زن می باشد با رفع این موانع و آماده سازی زمینه های رشد جامعه می تواند در یک روند طبیعی به تحولات مادی و توسعه صنعتی نایل آید.
در این راستا ابتدا به تاریخچه اشتغال زنان در ایران وجهان پرداخته وسپس با بهره گیری از تئوری های مختلف موضوع بررسی شده است سپس طی طیف لیکرت این موانع از دیدگاه دانشجویان زن به عنوان نیرو های متخصص و آماده ورود به بازار کار تایید گردید.
روش تحقیق به کار برده شده مشتمل بر روش پیمایشی و شیوه نمونه گیری بر اساس انتخاب اتفاقی می باشد پس از جمع آوری اطلاعات از طریق نرم افزار spss نتایج مورد بررسی وتجزیه قرار گرفت مطابق آنچه که در پژوهش حاضر به تایید رسیده است موانع اقتصادی ،اجتماعی ،فرهنگی در عدم اشتغال زنان تاثیر داشته اند.
اگر مد گرايش به همسانشدن و منفردشدن، يعني انگيزش تقليد و برتري بر ديگران را همزمان ابراز و بر آن تاكيد ميكند، پس شايد توجيهي باشد بر اينكه چرا زنان بهطور كل اينچنين به مد علاقهمندند.
به عبارت ديگر، ضعف جايگاه اجتماعي كه زنان در قسمت اعظم تاريخ بدان محكوم بودهاند، موجب شده است تا آنان با آنچه «عرف و شايسته است» و با شكل وجودي رايج و مقبول رابطه نزديكي پيدا كنند.
چراكه فرد ضعيف از اتكا به خود در مواجهه با مسووليتها و اضطرارات و پذيرش فرديت اجتناب ورزيده و نميتواند صرفا به كمك قواي درونياش از خود دفاع كند.
یکی از آسیبهای اجتماعی که در جامعه وجود دارد وریشه خیلی از جرائم موجود وناهنجاریهای رفتاری از این آسیب نشأت گرفته روابط پنهانی پسران ودختران می باشد که اگر خانواده ها در این موارد بخوبی با جوانان عمل نمایند وعلل وعوامل مهم در ایجاد این روابط را بشناسند وبه جوانان خود تذکر دهند این آسیب اجتماعی در جامعه از بین می رود وخانواده ها می توانند در پیشگیری از وقوع جرائم اخلاقی در جامعه اقدام نمایند که ذیلاً به مواردی اشاره می گردد :
آسیب شناسی اجتماعی زنان " فرار از خانه "
امروزه جوامع گسترده به دلیل پیچیدگیهای خاصی كه در این نوع جوامع وجود دارد ، با مشكلات و مسائل فراوانی در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی روبرو هستند و همیشه همراه با پیشرفت با انواع آسیب های اجتماعی روبرو بوده اند . از جمله این آسیب ها می توان از ترك ناگهانی دختران از خانه یاد كرد ، كه این مسئله در جامعه ما به دلیل وجود معیارها و هنجارهای دینی و خانوادگی ، یك نوع اسیب اجتماعی محسوب می شود كه بایستی به دنبال ریشه یابی این مسئله باشیم . و به جای پاك كردن صورت مسئله به دنبال یافتن راه حلی مفید باشیم .
صفحه قبل 1 صفحه بعد